Наші новини

in.IT

МІНІ-ІСТОРІЯ ФУТЗАЛУ

🌳Легко визначити, куди йдуть коріння футзалу, тобто «футболу в залі».
📌Вперше цей термін використали у 1930 році, коли у футбол почали грати на баскетбольних майданчиках та у закритих приміщеннях, щоб не залежати від погодних умов та часу доби.
📌Поворотний момент в історії цього виду спорту стався на початку 1990-х, коли затвердилась назва цієї гри – футзал (скорочено з іспанської “fútbol sala”).
📌ФІФА зробила важливий крок, прийнявши рішення підтримувати футзал та підштовхнувши національні асоціації до розвитку та популяризації цієї гри. З технічного погляду футзал адаптував характеристики кількох видів спорту, у яких верхня частина тіла бере активну участь у контролі м’яча та грі в цілому.
▪️Тим не менш, його основою є футбол, де для виконання основного технічного елемента – контролю м’яча – використовують нижню частину тіла, особливо ступні.
▪️Тренери у футзалі постійно перебувають у пошуку способів удосконалення техніки, обумовленої особливостями м’яча, маленькими розмірами майданчика та обмеженою тривалістю матчів.
▪️Ця гра пройшла довгий шлях, подолавши безліч перешкод, щоб більш ніж через півстоліття перетворитися на досить видовищний вид спорту⚽️

Поширити допис

Leave a Reply